Symbolenes historie – hvor kommer fruktsymbolene fra?

Har du lurt på hvorfor så mange spilleautomater har de samme symbolene, som frukt- og kongelige symboler? Vi har oppsummert de kjente symbolenes historie og funnet deres opprinnelse!

SpilleautomaterVi tipper vi ikke er de eneste som har lurt på hvorfor det er en rekke symboler som er faste gjengangere i en mange spilleautomater. De kongelige symbolene som A, K, Q og J, BAR-symbolet, frukt eller bjeller. De finnes i tusen forskjellige variasjoner og i en rekke spill, men hvorfor brukes de så ofte?

Som med så mye annet, har det selvfølgelig en historisk årsak. Gambling har jo lenge vært en del av menneskets historie, så la oss ta turen tilbake til den dagen spilleautomatene ble født! Året var 1898 og oppfinneren var Charles Fey fra San Fransisco. Ja, spilleautomater hadde eksistert tidligere, men dette var året spilleautomaten vi kjenner i dag, ble født. Også kjent som «Liberty Bell spilleautomat».

Vi tipper du har hørt om Liberty Bell i Philadelphia, USA. Som du kanskje allerede har gjettet, er det her det klassiske «bjelle»-symbolet stammer fra og dette var hovedrollen i «Liberty Bell spilleautomaten». Når tre bjeller kom på linje, fikk du utbetalt en pengepremie. Enkelt og greit, men mer trenger man jo heller ikke.

De kongelige symbolene

Liberty Bell spilleautomatCharles Fey’s spilleautomat inkluderte flere kjente symboler enn bare bjellene. Her fant du også klassiske symboler som hestesko, stjerner, spar, diamant og hjerter. De var ekstremt populære og godt kjent som «Bell-maschines».

En annen og tidligere versjon av disse spilleautomatene, var faktisk «The Card Bell»-maskinen, som naturlig nok avbildet symboler fra kortstokken. Den ble ikke like populær, men symbolene er å finne den dag i dag. Vi snakker naturligvis om de kongelige symbolene A, K, Q, J og 10.

Disse maskinene hadde tre hjul, ingen blinkende lys eller neon-effekter. For å spille, måtte du legge på en mynt og dra i spaken for å snurre hjulene. Høres det ikke kjent ut? Det er naturlig nok her de enarmede bandittene fikk sitt kallenavn fra. Her var det ren, gammel moro, uten blinkende lys og høye lyder – akkurat slik vi nordmenn liker det!

Frukt-symbolene blir født

BAR symbolerDu undrer kanskje hvor de klassiske frukt-symbolene kommer inn i bildet. Vel, følg med! Disse spilleautomatene ble jo naturligvis godt utbredt over hele USA, men det var ikke kun penger man kunne vinne. En rekke aktører hadde premier som golf-baller, sigarer, godteri eller tyggegummi.

I tillegg hadde en rekke barer og puber sine egne versjoner, hvor det var gratis drinker som var hovedpremien. Noen versjoner av automaten, hadde faktisk en jackpot med 20 gratis drinker, hvis du fikk tre bjeller på rad! Vi må virkelig si at tidene har forandret seg.

Men la oss gå tilbake til tyggegummien som premie. Her kunne du nemlig vinne flere forskjellige smaker tyggis! Hver smak, var symbolisert med sine egne fruktsymboler. Fikk du tre appelsin-symboler, var det appelsin-tyggisen som ble utbetalt. Etter noen år, ble tyggis-premien byttet ut med penger, men for å gjøre det ekstra gjenkjennelig for folk, ble frukt-symbolene værende.

BAR-symbolene

Disse tyggis-automatene ble laget av Herbert Mills tyggisfabrikk i Chicago og det var nettopp her BAR-symbolene kommer fra. Tyggisen het «Bell Fruit Gum» og logoen deres er nesten identisk til det klassiske BAR-symbolet.

Det er jo litt fascinerende å se hvordan disse symbolene faktisk har greit å klamre seg fast i over hundre år. De er jo fortsatt godt til stede i de aller fleste spilleautomater, til både glede og irritasjon for en rekke spillere! Vi har dessverre ikke den klassiske «Liberty Bell»-automaten tilgjengelig for deg å spille, men hvis du vil mimre med en god, norsk klassiker, kan jo Jackpot 6000 være til god hjelp!

Få over 250 free spins!

Alle e-poster har en lenke, hvor du kan avregistrere deg når som helst. Vennligst sjekk ut vårt personvern for mer informasjon