Derfor kan clickbait gjøre deg spillegal

Overskriften over er et godt eksempel på såkalt «clickbait», men det er faktisk enkelte som mener det er hold i denne påstanden, og dermed kan vi ikke beskyldes for å drive med reinspikka klikkhoreri. Uansett, la oss undersøke hvordan dette henger sammen.

Wheel of RizkDet var på 90-tallet en gang at en psykolog med navn Loewenstein kom opp med en teori han kalte «informasjonsgap teorien». Kort fortalt går denne teorien ut på at dersom det oppstår et «gap» mellom de vi vet og det vi ønsker å vite så har det emosjonelle konsekvenser for oss. Vi kan med andre ord ikke unngå å føle oss nysgjerrige dersom vi presenteres for informasjon på denne måten rett og slett fordi «informsjonsgapet» gjør at vi føler at noe mangler dersom vi ikke får siste brikken på plass.

Etterhvert som Internett vokste frem, hvor alt koker ned til antall klikk, så er det selvsagt ikke så underlig at clickbait er blitt dyrket frem som en kunstform. Du kan like det eller hate det, men clickbait er nok ikke et fenomen vi vil bli kvitt med det første. Det vil kanskje anta nye former, men fordelene med å utnytte dette fenomenet er for store til at det vil forsvinne. Det beste vi kan håpe på er at clickbait-overskriftene faktisk leder til artikler med mer substans enn det tabloidpressen vanligvis serverer.

Hvordan clickbait øker sjansen for spilleavhengighet

Det Loewenstein fant ut er at «å ikke vite» er «kognitivt ukomfortabelt». Du har helt sikkert sett overskrifter som «Noen gav denne toåringen en barberkniv og du vil ikke tro hva som skjer etter 10 sekunder» eller «Denne døde uteliggeren etterlot seg kun 5 eiendeler, og du vil ikke tro hva nummer 3 er». Siden du allerede har investert deg selv i første del av historien er det veldig vanskelig å motstå fristelsen til å avslutte den.

Dette berører de samme belønningssystemene i hjernen som er i sving når det kommer til spilleavhengighet. Det er nettopp uvissheten om man vinner eller ikke som holder hjernen i en nesten konstant tilstand av spenning ettersom man kan snurre hjulene i veldig hurtige intervaller.  Siden vi stadig eksponeres for clickbait trenes hjernen opp til å delta i dette belønningssystemet hvor hvert klikk belønnes i form av endorfiner som frigjøres når vi bygger bro over «informasjonsgapet».

Vi oppfordrer deg derfor til å spille ansvarlig hos Rizk Casino eller sjekke ut flere spilleautomat med bonus her hos oss.

Få din bonus nå!

 

Få over 250 free spins!

Alle e-poster har en lenke, hvor du kan avregistrere deg når som helst. Vennligst sjekk ut vårt personvern for mer informasjon