Betsoft stjeler fra Thunderkick, men er tyven bedre?

Dette er smertefullt. Giganten og storfavoritten Betsoft stjal mer eller mindre hele konseptet til Birds on a Wire da de skapte sin nye superautomat, Birds. Spørsmålet er: Klarte de å overgå «inspirasjonen» sin?

Birds on a Wire spilleautomat

Dette er originalen, uten tvil et av 2014s beste spill!

Vi ser mange kopier i denne bransjen, men det er sjeldent like ekstremt som dette. Ofte handler det om lignende temaer og lignende navn. Men dette slår alle rekorder. Dette er som Candy Crush og Bejewelled, hvis ikke mer ekstremt. Skal vi klandre Betsoft, eller ta imot Birds med åpne armer?

Vel, det er her problemet virkelig oppstår. Birds er faktisk en fantastisk spilleautomat. Spinn etter spinn, du vil bare spinne mer, og free spins funksjonen er til å sikle etter. Og det er her den treffer oss, for selv om automatene ser såpass like ut, er det enkelt ting Betsoft har lagt til som gjør at, helt ærlig, Birds er bedre enn Birds on a Wire. Det er vanskelig å innrømme, men kan du si deg uenig etter å ha prøvd begge automatene side om side.

Dette har Birds stjålet fra Birds on a Wire

Birds spilleautomat

Kopien! Hva synes du?

Generelt er oppsettet identisk. På begge automatene ser vi inn på tre strømledninger plassert under hverandre, og vi ser en gjeng med fugler lande på den – mer spesifikt fem på hver linje (akkurat som på en vanlig spilleautomat).

Får du tre eller flere like forsvinner disse spesifikke fuglene, fugler som eventuelt var over dem hopper ned, og nye fugler flyr inn og tar opp plassene. På denne måten kan du teoretisk sett få evige spinn og gevinster på et eneste spinn.

Når det ikke er noen nye kombinasjon som flyr inn, kan du trykke spinn igjen. Da flyr alle fuglene bort, og en ny gjeng med fugler lander. Makan til tyveri!

MEN: Dette har Betsoft lagt til på egenhånd

Hva som imponerer mest med Birds er faktisk ikke hva Betsoft stjal fra Thunderkick. Spilleautomaten gir nemlig gevinster på en helt annen måte. I stedet for å ha tradisjonelle linjer med fem på rad, på kryss og tvers, osv. gir Birds belønning når fugler er samlet i en gruppe. Sammenhengende grupper gir gevinst, og disse kan være på langt mer enn fem! Enda viktigere: Disse gruppen kan ligge hvor som helst. Tre over hverandre i midten av klysen vil gi gevinst! Dessuten, for hver gang nye fugler flyr inn og det blir vinnende kombinasjon kommer du nærmere free spins, noe som gjør det hele enda mer spennende.

Humor, grafikk og bonusspill

Katten i boksen

Humor: Vil den kamuflerte katten få en fugl til middag?

En annen vesentlig forskjell er grafikken. Mens Thunderkicks Birds on a Wire hadde meget enkel grafikk, har Betsofts Birds mer eller mindre perfekt 3D animasjon.

En ting Birds på en annen side ikke har er humoren. Vinnende kombinasjoner i Birds on a Wire gjorde at fuglene fikk støt av ledningen og eksploderte. I Birds flyr de bare bort. Dessuten var bonussymbolet katter som prøve å kamuflere seg selv som bokser …

Ja, den hadde virkelig et særpreg. Birds on a Wire hadde også en multiplikator, samt et bonusspill. Riktignok var bonusspillet mer eller mindre kun free spins, men multiplikatoren ble enda høyere.

Hva føler vi om slikt tyveri?

Vi har alltid sett ned på kopier, og ja, det er skammelig at Betsoft i så stor grad stjal fra Thunderkick. Det er også nostalgi involvert. Husker du gleden vi følte da Thunderkick kom på banen i 2014, og slapp Esqueleto Explosivo, Sunny Scoops, Barber Shop og Birds on a Wire? Dette var en helt ny opplevelse.

Kopier blir stadig skapt. Ja, det er en grunn til at navn som Steam Tower og Tower Quest blir sluppet på nesten samme dato. Det er en grunn til at Play’n Go sin Wild Blood ser såpass likt ut som Micrgamings klassiske Immortal Romance. Og nei, grunnen til at dette skjer er neppe tilfeldig. Men her er de oftest mer eller mindre forskjellige. I dette tilfeller er det ingen tvil. Og til troff for dette klarer vi ikke å hate Birds. Vi slenger Betsoft et ondt øye, men vi vil fortsette å spille Birds. Vi klarer ærlig talt ikke å stoppe.

Bestem selv hva du synes!

Det er med tungt hjerte at vi må slenge oss på som Birds fans, uansett hvor mye vi liker Birds on a Wire. Vi håper at leserne våre ikke dømmer oss for hardt for dette. Hvis du vil teste ut begge spilleautomatene side om side, slik at du kan gjøre opp din egen mening, kan du gjøre dette hos SlotsMillion. Med over 1200 spilleautomater har de flere enn alle andre i hele bransjen. Dessuten byr de på 100% og 100 free spins til alle nye spillere. Så, hva sier du, er Birds on a Wire eller Birds best?

Hent 100% og 100 free spins nå!

Få over 250 free spins!
[optin-cat id=36178]

Alle e-poster har en lenke, hvor du kan avregistrere deg når som helst. Vennligst sjekk ut vårt personvern for mer informasjon