Går spilltiden din utover jobb, familie og venner? Spiller du ofte i det skjulte når muligheten byr seg? Opplever du noe av dette bør varsellampene begynne å blinke.
Å spille på dine favorittautomater og lete etter de beste casinobonusene på nett skal være en form for underholdning, og ikke en byrde eller et problem. Pengespill er en gyllen mulighet til å bli noen kroner rikere, men samtidig er det en ypperlig måte på å koble seg vekk fra hverdagens kjas og mas.
Dessverre finnes det over 20.000 nordmenn som anses som spilleavhengige, mens over 120.000 befinner seg i risikogruppen. Føler du at du havner under denne kategorien bør du klart la deg høre. Vi gir deg noen tips til hvilke steg du må ta hvis du tror du har et spillproblem.
Du kan ha et spillproblem hvis du har opplevd eller opplever noen av følgende punkter:
Hvis du kjenner igjen noen av punktene ovenfor, eller bare føler at du har et spillproblem finnes det en rekke tiltak du kan følge. Det viktigste blir likevel at du først innser at du har et spillproblem. Det første du kan gjøre er å kontakte hjelpelinjen for spilleavhengige på telefon: 800 800 40. Du kan her velge å bruke navnet ditt eller være anonym skulle du ønske det.
Det første og viktigste skrittet for å få hjelp er å innse at du har et spillproblem. Jo raskere du innser at du har et problem, desto raskere kan du få hjelp. Denne prosessen vil selvsagt oppleves som tungt og vanskelig, ettersom du faktisk selv må innrømme at du har et problem. I tillegg vil du kanskje fortelle om problemene dine til familie og venner. Dette vil selvsagt oppleves som tungt og belastende, og kan i mange tilfeller virke flaut og ubehagelig. Likevel er dette et stort steg i riktig retning.
En time med din fastlege kan hjelpe deg godt på vei. Her kan du snakke om dine problemer og stille spørsmål angående spillavhengighet. Fortell legen hvordan du har det og hva som kan gjøres for å få hjelp. Legen vil videre henvise deg til spesialister eller andre behandlingstilbud.
Med dagens jungel av informasjon som finnes på nettet, skal det være en enkel sak å finne informasjon angående spillproblemer og spillavhengighet. Les deg rundt på diverse nettsider, og oppsøk gjerne diskusjonssider eller forum og snakk med andre spillere som har hatt lignende problemer. Hvilken type hjelp oppsøkte de? Og hvordan står det til med de i dag?
Du kan også oppsøke profesjonell hjelp via internett. Nettstedet spillbehandling.no tilbyr fjernbasert behandling for spillere med problemer. Organisasjonen drives av sykehuset Innlandet HF.
Det finnes flere gode tiltak du kan følge for å minske mulighetene for å bli spilleavhengig. Dette gir selvsagt ingen fasitsvar, men kan hjelpe deg langt på vei for at du kan spille så trygt som mulig.
Alle e-poster har en lenke, hvor du kan avregistrere deg når som helst. Vennligst sjekk ut vårt personvern for mer informasjon